BAHAN-BAHAN :
1@2 biji lada merah besar
4 biji cili padi merah
2 inci belacan
1 sudu besar ikan bilis
2 biji bawang merah (dihiris)
Garam dan gula secukup rasa
1 biji limau kasturi
1@2 biji lada merah besar
4 biji cili padi merah
2 inci belacan
1 sudu besar ikan bilis
2 biji bawang merah (dihiris)
Garam dan gula secukup rasa
1 biji limau kasturi
CARA-CARANYA :
1 - Goreng belacan, ikan bilis dan bawang merah menggunakan sedikit minyak sehingga kekuningan.
2-Tumbuk lada merah dan cilipadi bersama garam dan gula sehingga agak lumat.
3-Masukkan bahan yang digoreng dan sambung tumbuk sehingga lumat
Hidangkan bersama perahan limau kasturi
*Jika suka pedas, tambahkan cili padi.
Selamat mencuba