BAHAN-BAHAN :
- 4 batang Buah remunggai
- Udang /sotong sederhana besar
- 3 bijik Cili padi
- 2 bijik Bawang merah
- 2 bijik Bawang putih
- 1" Halia
- 1 asam keping
- Serbuk kari daging
- Serbuk kari ikan
- Kunyit
- Santan
- Air secukupnya
- Garam
CARA-CARANYA :
- Buah remunggai dikikis buang kulit hijaunya,
- Cili padi, halia, dan bawang ditumbuk, gaul dengan sebuk kari daging dan ikan,
- serta kunyit, masuk air sedikit.
- Kemudian tumis sampai masak dan sedikit garing.Masukkan sedikit air, asam keping, kacang ramunggai,udang atau sotong Masak sampai lembut,bila sudah lembut, masukkan santan dan perasa
- Renihkan bila sudah masak siap untuk dihidang.
Selamat mencuba!